![]() ![]() Chokladbröd![]() Ett riktigt klassiskt recept på en klassisk småkaka. Väg ingredienserna, det är säkrast. Du behöver
Gör så här:Hacka samman alla ingredienserna och blanda till en jämn deg. Låt degen vila i kyl en stund. Dela degen och kavla eller tyck ut den i 2-3 centimeter breda längder, direkt på plåten (längderna brukar flyta ut lite så gör dem inte bredare). Längderna ska var högst en halv centimeter höga. 3-4 längder per plåt är lagom. Pensla längderna med ägg och strö på pärlsocker. Baka längderna i 200 grader, cirka 10 minuter. Innan kakorna svalnat skär du snett över längderna med en vass kniv. Gör kakorna 2-3 centimeter breda. Låt svalna lite, gärna på galler. Kan frysas men klarar sig bra i en burk i skafferiet också. ![]() ![]() 2 augusti 2011
bra ![]() ![]() ![]() 17 december 2010
haha vadå hacka samman? :) ![]() ![]() ![]() 12 juli 2011
Dom måste mena packa...eller knacka...eller snacka samman alla ingredienser...? "kom igen nu äggen! Heja sockret! Prata med varandra vetemjölet och bakpulvret!" Eller så kanske som menar hacka samman... Kul att hacka vetemjöl... Knas ![]() ![]() ![]() 5 juli 2009
låter gott!!!! ![]() ![]() ![]() 12 maj 2010
Se goda ut!;) Ska gå ut till köket och börja baka nu!;) ![]() ![]() ![]() 2 juli 2010
dom vart jätte bra!!! tack ![]() ![]() ![]() 2 juli 2010
MUMS!!!! ![]() ![]() ![]() 7 juli 2010
gott :) ![]() ![]() ![]() 28 oktober 2010
Ska överraska mamma med dom här :D ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Det står 1 ägg... Ska det i smeten eller är det bara till penslingen?