![]() ![]() Nougathjärtan![]() Kakan för den du vill ge lite extra kärlek. Nougatkräm på mördegsbotten är klassiskt, elegant och förföriskt gott! Du behöverKakor
Nougatkräm
Gör så här:Ca 8 stora hjärtan eller 12 mindre. Låt smöret bli rumsvarmt och helt mjukt. Blanda samman alla ingredienserna tills du har en lös deg. Du kan antingen göra degen så lös att du kan spritsa ut den eller låta den vara fastare och kavla ut den till 1/2 cm tjocka kakor som du tar ut med ett pepparkaksmått. Hur lös degen blir kan du styra med mängden vatten. Kavlar du ut degen behöver du mycket mjöl på bakbänken. Spritsa hjärtan direkt på ett bakplåtspapper på bakplåten. Eller lyft över de utstansade kakorna till plåten med en stekspade. Grädda kakorna i 8-10 minuter i 160 grader. Låt kakorna svalna helt på plåten. Smält samman nougat, choklad och smör i vattenbad eller på låg effekt i mikrovågsugn. Rör till en slät kräm. Fyll en spritspåse med en lite stjärntyll och spritsa kakorna. Låt svala helt i rumstemperatur och förvara svalt tills de ska serveras.
![]() ![]() ![]()
|
|