Chokladskorpor med cacao nibs
Chokladskorpor med krossade kakaobönor, nibs, är riktigt lyxigt! Goda skorpor som passar bra som present i en fin påse.
Du behöver
- 480 g vetemjöl (8dl)
- 4 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 100 g smör
- 120 g farinsocker (2dl)
- 4 ägg
- 3 msk cacao nibs
- 100 g mörk choklad
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk kako
Gör så här:
Cirka 100 stycken.
Använd gärna en mixer/ matberedare för att göra degen.
Blanda mjöl, bakpulver, salt i en bunke.
Rör smör och socker luftigt och blanda ner äggen ett och ett.
Tillsätt torrvarorna och knåda ihop till en lös deg. Hacka chokladen grovt och blanda ner den tillsammans med kakaobönorna.
Låt degen vila svalt cirka 15 minuter.
Tag upp på ett mjölat bakbord och dela i 6 bitar. Rulla ut till längder, lika långa som bakplåten. Platta till längderna så de blir cirka en centimeter tjocka och 5-6 centimeter breda.
Grädda längderna i cirka 12 minuter i 200 grader.
Tag ut plåten, låt svalna något men inte helt och skär sedan längderna i centimetertjocka skivor, gärna på snedden så skorporna blir längre och får en vacker form.
Sätt in plåten i den varma ugnen och sänk värmen till 100 grader. Efter 30 minuter stänger du av ugnen.
Torka skorporna på plåt eller galler i eftervärmen i ugnen under natten. Låt ugnsluckan vara lite öppen.
Skorporna håller sig fint i en plåtburk, glasburk eller papperspåse.